Membru SPK

În acest articol, Ortodoxia Kemetică este în primul rând o religie a convertiților și ne bucurăm de o creștere lentă, dar constantă, deoarece nu recrutăm în mod activ membri și nu facem lucrare misionară. 

Kemetism.thenewpagandawn.eu sunt menținute și actualizate cu informații despre religia noastră, inclusiv bibliotecile de imagine, un glosar extins de zei și zeițe , un „virtual“ strămoș altar, și scrieri inspirate din liderul nostru spiritual, Rev. Tamara L Siuda. Forumul de membru al templului Casei Netjer este situat pe netjer.org și include calendare și rapoarte de evenimente, forumuri de discuții live și alte materiale.

Membrii SPK provin din Romania și, prin urmare, Internetul reunește o mare parte a devotaților noștri. Deoarece SPK este un templu al unei religii tradiționale africane și nu o „școală misterioasă” sau un grup de studiu, apartenența reprezintă mai mult decât o educație în Ortodoxia Kemetică. Un potențial membru este mai întâi înscris la un curs gratuit pentru începători timp de aproximativ patru luni, timp în care (i) primește educație despre religie și o introducere în comunitate. După finalizarea cursului pentru începători, un potențial membru poate alege să continue ca membru al comunității fără un angajament formal față de religie ca Remetj.(cuvântul antic pentru oamenii din Kemet). Dacă se dorește o dedicare suplimentară, un Remetj poate alege să se convertească în mod formal și să fie supus divinației și inițierii ca Shemsu, sau „adept” al Ortodoxiei Kemetice.

Pentru a menţine Ma’at și respectând toate alegerile religioase, inclusiv ale noastre, nu le cerem membrilor să renunțe la credințele, hirotoniile sau titlurile religioase anterioare sau actuale. Shemsu este supus unui ritual de inițiere care îi dedică în mod specific slujirii unui anumit zeu sau zeiță, sau perechi de zeități și, ca parte a acestui proces, fă jurământul de a-i sluji pe acești zei(i) mai întâi înaintea tuturor celorlalți. Remetj nu fac un asemenea jurământ și, ca atare, nu sunt legați de jurământul Shemsu. Persoanele care, după probațiune, sau în orice moment în timpul lor cu religia, concluzionează că Ortodoxia Kemetică nu este pentru ei, li se oferă îndrumări despre unde să realizeze asta cât mai bine. Nu credem că religia noastră este singura și singura cale către succesul spiritual, sau chiar singura cale Kemetică, iar Ortodoxia Kemetică poate să nu fie cea mai bună potrivire spirituală a tuturor.

Ministerul online al SPK este extins. Include suport emoțional și spiritual și consiliere 24 de ore din 24; chat-uri zilnice, săptămânale și bisăptămânale prin Internet Relay Chat (IRC) pentru părtășie și ritual pentru toate tipurile de membru; și discuții structurate despre spiritualitatea ortodoxă kemetică și subiecte religioase oferite de liderul nostru spiritual și clerul ortodox kemetic. În plus, închinarea la distanță, sau difuzarea simultană a ritualului online, este convocată de două ori pe lună sub forma unui chat IRC numit Dua (cuvântul kemetic pentru „închinare” sau „laudă”).