Abdju Virtual

Scrisori către morți 

Oale la Abydos

În Egiptul Antic, lângă munții din Abdju (actualul Abydos), pelerinaje aveau loc în anumite perioade ale anului. Oamenii veneau cu oale pe care le făcuseră și în care țineau note scrise membrilor familiei care de atunci trecuseră pe Orizont. De peste patru mii de ani s-au făcut aceste pelerinaje, iar până astăzi zona este acoperită cu mii și mii de oale. Ea a devenit cunoscută egiptenilor care sunt descendenții moderni ai acestor pelerini ca „Umm al Gaab” sau „Mama oalelor”.

Esențial pentru credințele egiptenilor a fost ideea că cineva nu a murit niciodată cu adevărat decât dacă a fost uitat sau distrus de Am-mit („Înghițitorul mort”). Pentru egipteni, oricine justificat în Sălile Judecății era încă în viață, doar că nu era prezent fizic în lumea soarelui, țara condusă de Ra .

Luați un moment acum pentru a vă aminti pe cineva pe care poate l-ați văzut plecat la Orizont. Amintește-ți că, indiferent de ce s-a întâmplat între tine și această persoană, în bine sau în rău, s-a terminat acum și a fost lăsat în trecut. Toate lucrurile spuse și făcute au fost luate în considerare în Sala Ma’at pe cântarul de pe pana Ei.

Reflectați la asta. Când și noi călătorim în Vestul Fericit, poate cel mai bun lucru pe care îl putem lăsa în inimile urmașilor noștri este, de asemenea, singurul lucru pe care le putem oferi pentru a le potoli durerea: dragostea noastră unii pentru alții.

Scopul acestui site este de a aminti și de a reflecta. Mulți dintre noi au strămoși și prieteni care ne-au atins viețile și de atunci au trecut pe tărâmul lui Wesir , Conducătorul Morților Binecuvântați. Acesta este tributul nostru pentru ei, vasele noastre pline de note, scrisorile noastre în nisip. Scrieți o scrisoare lui Akhu

Formula de ofrandă pentru morții binecuvântați

 Strămoșii noștri trăiesc veșnic și veșnic, cu o jertfă de o mie de pâine și o mie de bere, o mie de vite și păsări, o mie de alabastru și pânză și toate lucrurile bune pe care ar putea trăi un akh.


Wesir Amunemma’atef
Wesir Sehytaset
Wesir Asetmeri
Wesir Panehemensekhmet
Wesir Djehutyimati
Wesir Andres Borges de Carvalho

Gma SharpeTynne Aura Porto Pimentelpentru bunica mea de smarald
Tuturor celor care au pierdut lupta înainte de a putea face HRT… Kuʻu mau kūpuna Faraon, a kūpuna aliʻi, a me mau ʻaumākuaPENTRU NDLALA MLANGENI,Vinik
Avó PenhaFrancisca Rosa de Araújo – minha amada avó Pentru tot Akhu al meu, pentru bunica meaStramosii mei 
Tatăl meu..Fratele meu cel mare, kaiJackie Black, mamăFür meine Akhu 
domnisoara MJLa actualii 749.000 de morțiNefer Victoria Lynnette Lacy
Albertha DixonNicole Henriette Marie van Erven DorensMinha avó Lisette.TOATE
Akh-ul meu. ANTONIO ALLIBruno Checonerekha.Abuela
Annette aniTatăl meu, RonBruno CheconeBunicii mei
Akhu-ul meu, cunoscut și necunoscutErin Fava de Sousa Nicolodibunica Tot Akhu al meu
Elizeu CheconeTatăl meu, Scott TurnerWP CanadayArley Pedrucci
Tată BobEmily NobleAndré Siano de Almeida MElloDave Bradford
Odete Emília dos santos (vovó)Vărul meu AlexbuniculAkaiya Leach, iubita mea soră
Avô Agino PedroFamiliarul meu, KietaFiica mea, Pepita.Isabella